Wednesday, September 30, 2009

Tertangkap akhirnya....

Pada hari sabtu lepas, ms aku n famili still beraya kat kg hubby, terjadi 1 perkara yg xdisangka2...rumah kami n jiran sebelah telah dikunjungi tetamu yg tidak diundang...mgkn datang beraya gamaknya...huhu....jeng 3x....nak tau ape.... ULAR SAWA... ular tu tron dari bukit belakang rumah kami.... baru jek belakang umah tu dipagar dalam 3 bulan lebih.... lepas melantak seekor kucing yg lalu lalang di hadapannya, (karangan BM) ular yg kekenyangan tu mengesotla pulang ke rumahnya balik...on the way lalu kat pagar (ant rumahku n hutan/bukit), perutnya yg buncit tu tersekat kat pagar...hehe.... mgkn ada yg nampak kot, tros call JPA3 utk tangkap ular tu...layankan gambo kat bawah ni...pasni da xle bukak sliding doorla...mmg jarang pon bukak...bmbg haiwan liar masuk....huhu....
tengokla perutnya yg kembong kekenyangan...
Berani giler pompuan ni...hehe...
Ular tu dijumpai antara rumahku (langsir oren) ngan umah jiranku, nik n lynn (langsir ungu)huhu...rumput da panjang coz xpenah pon kuar kat belakang ni... takut tgk bukit tu...huhuh

Tuesday, September 29, 2009

Selamat Hari Raya....

Pertama skali, aku nak mintak maaf coz da lama xupdate blog...ntahla...xsempat jek.... banyak yg aku nak wat, tp xsempat lagi.... nak edit gambo wat kad rayela...mcm2 lagi....last2 xle gak...but di kesempatan ni, mamaEsya n famili nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin.... nnt aku uploadkan gambo2 time raye...raye sakan tahun ni, coz da 2 tahun berturut2 xle raye.... 2007, aku baru start keje...2008, hubby lak baru tukar keje...tahun ni, mmg kami amik cuti lama beraya....alhamdulillah...

Wednesday, September 16, 2009

hobi baru esya

sejak 2 mggu lepas, esya da ada hobi baru....selain mengikut ape org cakap, die suka buat bunyi burppppppppppppppp. pantang org buat, die mesti ikut....pastu, skang da pandai tepuk2 tangan...kdg, bl nak tdokan dalam buai, kita sibuk zikir, die tepuk tangan sambil membebel...mgkn berzikir skali kot...hehe....

video

Esya jatuh buai....part 2

hm, seperti yg dijanjikan...ni la gambo muka esya yg kene...walalu xtrok mane, but still bagi kesan kat esya.... bawah mata die luka, pp die lebam sket...sorry, gambo xjelas sgt...

ni lak gambo pemegang spring yg patah tu...huhu

tgkla hujung tajam yg patah tu...mgkn tu yg kene bawah mata esya smpi luka.....sedihnya....

Monday, September 14, 2009

esya dapat sepupu baru.....

hari ni, kol 6 pagi tadi, sepupu baru esya lahir...hanin nazifah mohd arif. anak sedara hubby.... tahniah, jaja n arif...semoga kalian jadi ayah n ibu yg baik utk Hanin.... maklumat lanjut n gambo belum lagi diMMS...so, kene tggu la detailnya pas raye...tahun ni, ke2 2 kuarga beraya dgn 2 org ahli baru...belah aku - esya n syamil...belah hubby - esya n hanin.... n skang tgh tggu kelahiran anak kakak iparku lak...dijangka bulan Januari tahun depan, insyaAllah.....

Esya jatuh buai....part 1

huhu...cian esya...nak tulis pon sedih....aku xsempat lagi nak upload gambo, xtransfr laie...nnt part 2, k.... citenya cenggini...
aku tgh iron tudung kat atas, semalam...pastu tetibe hubby jerit....pastu esya nangis.... aku turun bawah, hubby cakap cangkuk spring buai esya patah...die tgh dodoi esya tido, pastu tetibe buai n spring tu jatuh.... spring yg berat tu jatuh atas muka esya...berdarah kat bawah mata....sedih aku tgk...tapi nasibla xkene kat mata esya...alhamdulillah...pp die lebam sket...nnt aku upload gambo spring yg patah tu n muka esya....
pastu, aku tros susukan esya....die senyap....n die tdo.... air mata ni xtertahan2...mengalir kuar....sedih sgt...yela, kita xdapat nak protect anak kita dr terjatuh.... aku tros sapu minyak kelapa dara....darah pon sket je, cepat kering....
pas bangun tdo, esya main cam bese...so, lega rasanya...smpi malam n pagi tadi, esya ok jek, alhamdulillah....malam tadi, aku n hubby g mydin, beli spring paling beasr...tggl 1 je lagi...ingat nak beli 2, tukar kat umah ummi esya gak...tp xpela...nnt aku cari lagi....so, utk kengkawan, belila spring yg paling besar n nampak kukuh...walaupun aku guna 5 spring, but pemegang die tu kecik...aku xtau lak kecik sehingga esya jatuh semalam....

Tuesday, September 8, 2009

"CUTE SLEEPING BABY CONTEST"

kawan2.....
tertarik sgt dgn contest yg dibuat oleh mommy sheena ni....
contest "CUTE SLEEPING BABY CONTEST" yang bermula dari 03 Sept 2009 hingga 18 Sept 2009

Syarat penyertaan???? senang jek....

1. Penyertaan terbuka kepada semua para2 ibu n blogger..ok!
2. Perlu lah menjadi FOLLOWER Love My New Life dan add my link nie di bloglist anda....Done!
3. Buat entry contest bersertakan 1 gambar ur baby anda yang sedang tidor
yang paling cute,chomel sekali...

actually gambo ni diambil ms esya tgh tido dalam pouch yang baru aku beli dr susuibu.com....lena sgt die tido....ms ni esya baru 2 bulan setengah.... mgkn die rasa safe n secure dok dalam kantung ni kot...yela, rs cam dipeluk jek...hehe...comey, kan esya???

ni details about esya:

Name : Nur Fareesya Afreeni Mohd Afzan
DOB : 05 December 2008
POB : Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah, Bangi
Nama Ibu : Wan Nor Farhana Wan Mohamad

4. Terhad untuk satu penyertaan sahaja (kang rabun juri nk pilih pemenang..huhuhu)
dan umur bayi ketika itu hendakla dalam
lingkungan usia 3 - 12 bulan...ok!
5. Perlu disertakan dengan NAMA BABY, BIRTH DATE, PLACE OF BIRTH & NAMA IBU....Done!
6. Kemudian add banner contest kat side bar beserta ngan link contest nyer skali....Done!

7. Nyatakan skali aper yang special tentang blog Love My New Life
Special ttg blog Love My Life??? bl baca nama blog pon kita da tau yg mommy Sheena is very happy wif her current life.... wif her beloved husband and daughter....banyak info can be shared together with all mommies...such as parenting, knowledge and also shopping too... this pinky blog is very attractive, having many photos n presentation slide.... please have a visit at Love My Life
:)'

8. Sila tinggal kan link peyertaan anda di comment yerk..Done!

Tuesday, September 1, 2009

esya Demam Part 2....

juz nak ltak gambo esya ms kene pakai nebulizer mask kat azzahra ritu...kahak die banyak, xkuar2...ni kali ke2 die kene...ms 1st time, menangis, meronta, masuk sket je gas tu...so, xok ok.... pastu, kali ke2, 4 hari pastu, baru ok...die cume nangis sket jek...layankan jek gambo esya pakai nebulizer mask yg comey ni...hehe....